Klijenti o nama

Malo je takvih firmi u Hrvatskoj...Vrlo visok profesionalni nivo, što znaći tehnički na najvišem nivou, kundenorientiert, prevedeno s njemačkog-orijentirani prema kupcu, i problemi se online riješavaju... S moje strane je zadovoljsvo potpuno, jos više veselim se drugoj polovici godine kada ćemo ponovo zagristi u osvježenje i bolju promociju mog webshopa!
ARS VITRUM Trogrlic GmbH

Mogu slobodno reći, da mi je suradnja sa tvrtkom VALDEZ usluge pravo zadovoljstvo. Na svaki mail reagiraju odmah, isto kao i na telefonski kontakt. Od prvog dana znaju što su potrebe mog portala i onda kada to ne znam objasniti. Internet stranice koje oni stvaraju su pregledne, korisne i vizualno atraktivne. Ipak, ne nameću svoje, nego prihvaćaju ideje korisnika tj. sugeriraju mu ono što je najbolje za njegovu stranicu. Ta sugestija se gotovo uvijek pokaže najboljim rješenjem!
Mladen Levačić, Maratonist

Izuzetno sam zadovoljan brzinom i kvalitetom usluge a posebno srdačnim odnosom, pri čemu sam dobio i više od običnog poslovnog odnosa ... dobio sam iskrenu želju i brigu za uspješnost projekta izrade internet stranice kao i niz besplatnih trikova i sitnica za koje nisam ni znao da postoje, a život znače.
Iskreno Vam želim puno sreće i uspjeha u budućem radu i puno novih i kvalitetnih klijenata!
Romano Mikelin, Fitshop

Vaše usluge koristimo nešto manje od godinu dana, i mogu reći samo da sam više nego zadovoljan - od izrade internet stranice do pozicije na Google-u (stranica je pozicionirana u jako kratkom vremenskom razdoblju i to na sam vrh).  Sve oko ažuriranja stranica radi se u vrlo kratkom roku, što mi je jako važno. Sve u svemu mislim da ste za svaku preporuku!
Ivan Frančina, Selidbe Kalimero

Neka Vaša web trgovina radi za Vas

Vaša web trgovina može postati Vaš virtualni komercijalista. Saznajte kako!
Više ...

Promocije

Upute za rad u Joomla CMS-u

31.05.10 10:53 Starost: 9 yrs

 

Kreiranje i uređivanje sadržaja

Joomla kao Content Management System (skraćeno CMS), služi za organiziranje i upravljanje sadržajem neke internet stranice. Ukoliko su Vaše internet stranice dobro organizirane od početka, lakše će biti oblikovati i strukturirati nove sadržaje. Izgled CMS stranica odnosno dizajn u užem smislu, je u potpunosti odvojen od sadržaja. Fontovi, boje, poravnanje teksta itd., su jednim dijelom određeni samim dizajnom, ali neke stvari možete promijeniti prilikom uređivanja samog članka. Jedna od osnovih karakteristika CMS stranica, je ta da su dizajn i sadržaj razdvojeni, te kod promjena nekih dijelova dizajna nije potrebno ponovo generirati sadržaj. 

Sadržaj stranice organiziran je kroz sekcije i kategorije, a slike kroz galerije.

Sekcija može sadržavati jednu ili više kategorija.

Kategorija sadrži jednu ili više stavki sadržaja (članaka).

Prije nego počnete dodavati članke, potrebno je razmisliti kako će oni u konačnici biti organizirani, odnosno potrebno je dobro osmisliti nazive i kreirati sekcije i kategorije. Zatim se određuje gdje će se prikazivati članci iz pojedine sekcije ili kategorije.
Znači potrebno je kreirati izbornike, u koje će biti povučen sadržaj određene kategorije/sekcije. Najlogičnije je kada sustav izbornika slijedi logiku sekcija/kategorija, ali to ne mora uvijek biti tako. Izuzetke ćete dogovoriti sa Vašim webmasterom.
Neki članci mogu biti direktno "povučeni",  ukoliko ne želimo da se u određenim dijelu stranice prikazuju svi članci iz neke kategorije/sekcije.

Tek nakon što je ovaj dio pripremljen, možete početi dodavati članke.

Prilikom kreiranja članka, odabirom kategorije/sekcije određujete gdje će on biti prikazan. Obzirom da smo prethodno odredili gdje će se prikazivati članci iz te sekcije/kategorije, ostaje Vam samo da prekontrolirate da li se članak prikazuje na željenom mjestu. Članci se mogu premještati iz jedne u drugu kategoriju/sekciju. Članke možete privremeno staviti u status "neobjavljen".

Objava članaka se može vremenski tempirati, odnosno možete odrediti početak i kraj objave. 

Kreiranje i uređivanje članaka

Kliknite na “Svi članci” na početnoj stranici administracije, ili “Svi članci” u izborniku “Sadržaj”, i otvoriti će se popis svih članaka. Sadržaj možete sortirati po sekcijama i kategorijama.

Klikom na “Novo” otvoriti će se HTML editor za uređivanje članaka. Ikonice za uređivanje sadržaja, slične su ikonicama iz Worda i drugih programa.

S desne strane možete urediti dodatne parametre, poput početka i kraja prikazivanja članka, opcija glasanja, prikazivanja ikonica za print itd.

Upravljanje slikama

Slike možete dodavati u članke, a ukoliko su one organizirane kroz galerije, omogućeno je naprednije upravljanje slikama.

Dodavanje slike u članak

Otvorite željeni članak, te klinite na ikonicu "Slika".

Direktorij: Izaberite direktorij iz kojeg želite uzeti slike. One se uobičajeno nalaze u images/stories/. Ukoliko prethodno niste dodali slike u navedeni direktorij, potrebno ih je tom prilikom prethodno "uploadati" u direktorij.

Uređivanje odabrane slike
Izaberite sliku u Odabrane Slike popisu.
Izvor: Prikazuje primarni naslov odabrane slike. Taj naslov možete urediti.
Poravnanje: Omogućava vam da izaberete opciju Nikakvo, Centar, Lijevo ili Desno.
Alt Text: Omogućava vam da izaberete Alt Text za sliku.
Okvir: Upišite broj pixela za okvir oko slike.
Opis: Upišite opis slike.
Položaj opisa: Možete izabrati opciju Nikakvo, Centar, Lijevo ili Desno.
Širina: Ovdje upišite broj pixela, da bi promjenili širinu slike.
Primjeni: Kliknite na ovo dugme za primjenu svih parametara koje ste definirali za ovu sliku.

Galerije slika

Najčešće se slika podiže direktno preko Galerije, koja ih smješta u poseban direktorij namijenjen upravo za slike iz te galerije.