Klijenti o nama

Malo je takvih firmi u Hrvatskoj...Vrlo visok profesionalni nivo, što znaći tehnički na najvišem nivou, kundenorientiert, prevedeno s njemačkog-orijentirani prema kupcu, i problemi se online riješavaju... S moje strane je zadovoljsvo potpuno, jos više veselim se drugoj polovici godine kada ćemo ponovo zagristi u osvježenje i bolju promociju mog webshopa!
ARS VITRUM Trogrlic GmbH

Mogu slobodno reći, da mi je suradnja sa tvrtkom VALDEZ usluge pravo zadovoljstvo. Na svaki mail reagiraju odmah, isto kao i na telefonski kontakt. Od prvog dana znaju što su potrebe mog portala i onda kada to ne znam objasniti. Internet stranice koje oni stvaraju su pregledne, korisne i vizualno atraktivne. Ipak, ne nameću svoje, nego prihvaćaju ideje korisnika tj. sugeriraju mu ono što je najbolje za njegovu stranicu. Ta sugestija se gotovo uvijek pokaže najboljim rješenjem!
Mladen Levačić, Maratonist

Izuzetno sam zadovoljan brzinom i kvalitetom usluge a posebno srdačnim odnosom, pri čemu sam dobio i više od običnog poslovnog odnosa ... dobio sam iskrenu želju i brigu za uspješnost projekta izrade internet stranice kao i niz besplatnih trikova i sitnica za koje nisam ni znao da postoje, a život znače.
Iskreno Vam želim puno sreće i uspjeha u budućem radu i puno novih i kvalitetnih klijenata!
Romano Mikelin, Fitshop

Vaše usluge koristimo nešto manje od godinu dana, i mogu reći samo da sam više nego zadovoljan - od izrade internet stranice do pozicije na Google-u (stranica je pozicionirana u jako kratkom vremenskom razdoblju i to na sam vrh).  Sve oko ažuriranja stranica radi se u vrlo kratkom roku, što mi je jako važno. Sve u svemu mislim da ste za svaku preporuku!
Ivan Frančina, Selidbe Kalimero

Neka Vaša web trgovina radi za Vas

Vaša web trgovina može postati Vaš virtualni komercijalista. Saznajte kako!
Više ...

Promocije

Što je web hosting?

07.08.07 11:44 Starost: 12 yrs

Autor/ica: Vlatko Šurlan

Znate da Vam je potreban kako biste imali vlastitu internet stranicu ali Vam nije u potpunosti jasno što web hosting jest i kako to zapravo funkcionira te kako odlučiti koji web hosting uzeti?

Web hosting je usluga koja omogućuje smještaj internet stranice. To bi bilo generalno objašnjenje. No to Vas vjerojatno neće dovesti do onog slavnog 'ahaaaa!!!' trenutka. Kako bi shvatili srž ovog termina trebate razumjeti da je za normalno (ovdje podrazumjevamo stranicu koja je dostupna približno 24 sata dnevno bez prekida u funkcionalnosti) funkcioniranje internet stranice potrebno računalo koje je na internet spojeno stalnom vezom. Obzirom da većina internet korisnika internetu pristupa nekom vrstom dial-up pristupa (modem, isdn, adsl) potrebno je da takvi korisnici dobiju pristup računalu koje ima brzu, stalnu internet vezu. Tako je nastala usluga web hostinga.

Možda Vam sve to još uvijek djeluje apstraktno. Pogledajte kako to izgleda u stvarnosti.

Police sa serverima

Na slici možete vidjet police sa serverskim računalima. Kao što je očito, ova se računala znatno razlikuju od standardne percepcije računala razvijene iskustvom sa kućnim računalima. Serverska računala često u pogonu imaju samo jednu metodu komunikacije sa ostatkom svijeta - mrežni priključak. Otuda takvo pomanjkanje miševa, tipkovnica i monitora na navedenoj fotografiji.

Poanta ovakvog sustava jest u tome što su ova serverska računala smještena u posebno prilagođenim prostorijama koja imaju maksimalno osigurane uvjete za neometan rad. To uključuje zaštitu od požara, zaštitu od nestanka struje, zaštitu od pada mrežnih veza, pročišćeni zrak, redovito sigurnosno kopiranje podataka, stalno dostupne tehničare i još niz prednosti koje omogućuju da kvaliteta ove usluge bude na razini koju je nemoguće postići računalom koje je u radnoj sobi korisnika spojeno na internet putem adsl ili sličnog priključka.

Postoji nekoliko vrsta web hostinga koje se često znatno razlikuju u kvaliteti, mogućnostima i, naravno, stres učinku na Vaše financijsko stanje. Ovdje ćemo obraditi nekoliko najčešćih varijanti te njihove prednosti i manjkavosti.

  1. Besplatni web hosting
    - Besplatan, često financiran banerima ili sličnim metoda, web hosting koji kvalitetom često jako zaostaje za plaćenim hosting rješenjima.
  2. Dijeljeni web hosting
    - Ova varijanta web hostinga je karakterizirana činjenicom da na jednom serverskom računalu postoji više korisnika koji dijele (share) resurse (diskovni prostor, procesor, memoriju, vezu) istog. Jedan od nedostataka ovog oblika hostinga je povećan rizik uzrokovan prisustvom više korisnika na jednom računalu.
  3. Posvećeni web hosting
    - Karakteristika ove varijante je da korisnik ima punu kontrolu nad čitavim serverom (root/administratorski pristup, mogućnost restartanja). Ova je varijanta puno sigurnija i stabilnija od dijeljenog hostinga.