Klijenti o nama

Malo je takvih firmi u Hrvatskoj...Vrlo visok profesionalni nivo, što znaći tehnički na najvišem nivou, kundenorientiert, prevedeno s njemačkog-orijentirani prema kupcu, i problemi se online riješavaju... S moje strane je zadovoljsvo potpuno, jos više veselim se drugoj polovici godine kada ćemo ponovo zagristi u osvježenje i bolju promociju mog webshopa!
ARS VITRUM Trogrlic GmbH

Mogu slobodno reći, da mi je suradnja sa tvrtkom VALDEZ usluge pravo zadovoljstvo. Na svaki mail reagiraju odmah, isto kao i na telefonski kontakt. Od prvog dana znaju što su potrebe mog portala i onda kada to ne znam objasniti. Internet stranice koje oni stvaraju su pregledne, korisne i vizualno atraktivne. Ipak, ne nameću svoje, nego prihvaćaju ideje korisnika tj. sugeriraju mu ono što je najbolje za njegovu stranicu. Ta sugestija se gotovo uvijek pokaže najboljim rješenjem!
Mladen Levačić, Maratonist

Izuzetno sam zadovoljan brzinom i kvalitetom usluge a posebno srdačnim odnosom, pri čemu sam dobio i više od običnog poslovnog odnosa ... dobio sam iskrenu želju i brigu za uspješnost projekta izrade internet stranice kao i niz besplatnih trikova i sitnica za koje nisam ni znao da postoje, a život znače.
Iskreno Vam želim puno sreće i uspjeha u budućem radu i puno novih i kvalitetnih klijenata!
Romano Mikelin, Fitshop

Vaše usluge koristimo nešto manje od godinu dana, i mogu reći samo da sam više nego zadovoljan - od izrade internet stranice do pozicije na Google-u (stranica je pozicionirana u jako kratkom vremenskom razdoblju i to na sam vrh).  Sve oko ažuriranja stranica radi se u vrlo kratkom roku, što mi je jako važno. Sve u svemu mislim da ste za svaku preporuku!
Ivan Frančina, Selidbe Kalimero

Neka Vaša web trgovina radi za Vas

Vaša web trgovina može postati Vaš virtualni komercijalista. Saznajte kako!
Više ...

Promocije

Što je CMS?

03.08.07 09:59 Starost: 12 yrs

Autor/ica: Vlatko Šurlan

U zadnje vrijeme često nailazite na termin CMS - Content Management System? Ipak nitko Vam još nije objasnio što to zapravo jest u terminima daljinskog i TV-a?

Daljinski je upravo analogija koja će Vam savršeno dočarati korist CMS-a.  Uređivanje internet stranice bez CMS-a je kao mijenjanje programa na televizoru putem otvaranja kutije televizora i čačkanja po žicama dok je sve pod naponom.

Jedna od velikih koristi upotrebe CMS rješenja je zaštita krajnjeg korisnika od ogromne kompleksnosti koja je uključena u današnje internet stranice. U praksi to izgleda ovako. Znate koristiti Word? Znate surfati? Onda imate dovoljno znanja da putem CMS-a uređujete internet stranicu ili čak portal poput Iskonovog.

Zanima Vas kako to izgleda vizualno? Izvrsno. Provest ćemo Vas kroz jednu kratku seansu izmjene stranice tvrtke Valdez poslovne usluge. Prije toga bit će načinjen korisnički račun koji će biti tako prilagođen da ima što manje komplikacija pri uporabi. Mogućnost da se sustav ogoli do najosnovnijih mogućnosti je jedna od snaga TYPO3 CMS-a kojeg koristimo u Valdezu.

 

#1 Prijava u sustav:

 • Korisnik usmjeri svoj preglednik (Internet Explorer ili Firefox) na adresu stranice koja služi za pristupanje CMS sustavu. U našem slučaju to je http://www.valdez.hr/typo3/
 • U ponuđeno sučelje potrebno je unijeti korisničko ime i zaporku.

Izgled sučelja za prijavu u TYPO3 CMS sustav

 

#2 Uređivanje:

 • Korisnik usmjeri preglednik na stranicu za koju ima pravo uređivanja. U našem slučaju to je sljedeća stranica: nekretnine.

Uređivanje prednjeg dijela

 

 • Nakon klika na olovčicu otvara se urednik.

Urednik sadržaja

 • Urednik je alat sličnog sučelja Microsoft Word-u. Nakon uređivanja teksta, korisnik promjene sprema klikom na ikonu diskete na vrhu urednika i promjene bivaju trenutačno vidljive na internet stranici.

 

Kvalitetni CMS alati posjeduju i mnoge druge prednosti u odnosu na statičke internet stranice. Postojanje mnoštva gotovih funkcionalnih nadogradnji je jedna od važnijih. Funkcionalna nadogradnja je mogućnost da se u postojeću CMS internet stranicu doda nova funkcionalnost bez programiranja i velikih izmjena u internet stranici.

TYPO3 CMS u vrijeme pisanja ovog članka ima impresivan popis od 2560 funkcionalnih nadogradnji ili ekstenzija. Neke od najpopluarnijih su:

 • Ekstenzija za objavu novosti i članaka sa mnoštvom dodatnih mogućnosti poput popisa članaka, arhive, kategorizacije i sl.
 • Ekstenzija za registraciju korisnika. Pruža standardne opcije za prijavu novih korisnika, pristup zaboravljenim lozinkama, osvježavanje korisničkog profila, kontrolu pristupa stranicama putem članstva i sl.
 • Ekstenzija za optimizaciju adresa stranica. Svrha ove ekstenzije je da pretvori nerazumljive adrese poput: www.valdez.hr/index.php?id=451&param1=value1 u adrese koje imaju smisla i posjetiteljima i tražilicama poput: www.valdez.hr/novost/article/sto-je-cms/
 • Ekstenzija za online dućan sa podrškom za payment gateway-e, certifikate za poklone, vaučer sisteme i mnoštvom drugih opcija.
 • Ekstenzija za izvedbu newslettera
 • Ekstenzija za izvedbu raznih vrsta galerija, poput:

Galerija slika, tip 1
Galerija slika, tip 2
Galerija slika, tip 3
Galerija slika, tip 4
Galerija slika, tip 5

Galerija slika, tip 6

Primjer galerije slika

 • Ekstenzija za praćenje statistika posjećenosti stranice i ostalih korisnih podatakaAwStats statistika posjećenosti internet stranica

Kliknuti na sliku za detaljniji prikaz mogućnosti praćenja statistike posjećenosti

Statistika posjećenosti internet stranica (često se naziva i "brojač posjeta", "brojač posjećenosti", statistika posjećenosti weba itd.) prati od kuda, kada i što se događa na Vašoj web stranici. Statistika posjećenosti web stranice znatno se razlikuje od osnovne opcije "brojanja" posjeta, te prikazuje mnogo širu sliku događaja na određenoj internet stranici. Omogućuje Vam da analizirate prikupljenje podatke te donesete zaključke što trebate promijeniti, poboljšati, gdje intervenirati. Statistika posjećenosti bilježi se u pozadini Vaše stranice i potpuno je nevidljiva za posjetitelje.

Zašto bi svaka web stranica trebala pratiti statistiku posjećenosti?

Zato da biste imali povratnu informaciju o efektivnosti Vaših web stranica!

Statistika posjećenosti pomaže Vam da ulaganja u Vaš marketing učinite mjerljivim i efikasnijimi te unaprijedite svoje poslovanje.

Praćenje statistika posjećenosti radimo preko programa AWStats ili Google Analytics, koji se mogu instalirati i naknadno na već gotove web stranice, koje Vam je radio netko drugi. Statistika posjećenosti omogućuje da znate:

 • koje su najpopularnije stranice našeg site-a?
 • koliko posjetitelja dolazi na naš web, prateći po danima, mjesecima, dobu dana ?
 • odakle dolaze ti posjetitelji: s kojih web stranica, tražilica, država ?
 • koliko dugo su se zadržavali na našem webu ?
 • koje ključne riječi su posjetitlji najčešće koristili da bi nas pronašli ?
 • koji je efekt oglašavanje, bannera koji smo platili portalu xy ?
 • i mnogi drugi izvještaji

Impresivan popis s više od 2560 respektabilnih ekstenzija TYPO3 CMS-a predugačak je za ovaj kratki članak. Preporučamo Vam da bacite pogled na službeni popis mogućnosti i svojstava TYPO3 CMS-a. Ukoliko Vas interesira daljnje istraživanje područja CMS sustava u sekciji 'linkovi', pri dnu ovog članka, možete pronaći nekoliko linkova na stranice sa korisnim informacijama.