Klijenti o nama

Malo je takvih firmi u Hrvatskoj...Vrlo visok profesionalni nivo, što znaći tehnički na najvišem nivou, kundenorientiert, prevedeno s njemačkog-orijentirani prema kupcu, i problemi se online riješavaju... S moje strane je zadovoljsvo potpuno, jos više veselim se drugoj polovici godine kada ćemo ponovo zagristi u osvježenje i bolju promociju mog webshopa!
ARS VITRUM Trogrlic GmbH

Mogu slobodno reći, da mi je suradnja sa tvrtkom VALDEZ usluge pravo zadovoljstvo. Na svaki mail reagiraju odmah, isto kao i na telefonski kontakt. Od prvog dana znaju što su potrebe mog portala i onda kada to ne znam objasniti. Internet stranice koje oni stvaraju su pregledne, korisne i vizualno atraktivne. Ipak, ne nameću svoje, nego prihvaćaju ideje korisnika tj. sugeriraju mu ono što je najbolje za njegovu stranicu. Ta sugestija se gotovo uvijek pokaže najboljim rješenjem!
Mladen Levačić, Maratonist

Izuzetno sam zadovoljan brzinom i kvalitetom usluge a posebno srdačnim odnosom, pri čemu sam dobio i više od običnog poslovnog odnosa ... dobio sam iskrenu želju i brigu za uspješnost projekta izrade internet stranice kao i niz besplatnih trikova i sitnica za koje nisam ni znao da postoje, a život znače.
Iskreno Vam želim puno sreće i uspjeha u budućem radu i puno novih i kvalitetnih klijenata!
Romano Mikelin, Fitshop

Vaše usluge koristimo nešto manje od godinu dana, i mogu reći samo da sam više nego zadovoljan - od izrade internet stranice do pozicije na Google-u (stranica je pozicionirana u jako kratkom vremenskom razdoblju i to na sam vrh).  Sve oko ažuriranja stranica radi se u vrlo kratkom roku, što mi je jako važno. Sve u svemu mislim da ste za svaku preporuku!
Ivan Frančina, Selidbe Kalimero

Neka Vaša web trgovina radi za Vas

Vaša web trgovina može postati Vaš virtualni komercijalista. Saznajte kako!
Više ...

Promocije

Crtanje u AutoCAD-u

23.03.10 06:55 Starost: 9 yrs
Kategorija: Novosti

 

AutoCAD možemo svrstati u grupu programskih paketa namijenjenih crtanju, projektiranju i drugim vidovima primjene računala u inženjerskoj praksi. Računalom podržano projektiranje (CAD) predstavlja moćan alat u rukama suvremenog projektanta. Brzina i lakoća s kojom se crteži kreiraju ili modificiraju uz pomoć računara predstavljaju mnoge prednosti u odnosu na klasičan način rada.

Može se reći da granice primjene AutoCAD-a postavljaju sami korisnici, jer sve što se do jučer moglo nacrtati na stari, dobro poznat način isto tako možemo generirati uz pomoć AutoCAD-a.

koordinatni sustav AutoCAD-a

Crtanje u AutoCADu

Područja primjene AutoCAD-a

Evo nekoliko područja primjene u kojima je AutoCAD već pronašao svoje mjesto:
- Arhitektonski crteži svih vrsta
- Dijagrami toka i organizacione sheme
- Ponude i prezentacije
- Grafikoni svih vrsta
- Crteži iz područja elektrotehnike, građevinarstva, strojarstva i aeronautike
- Izrada topografskih i geografskih karata
- Grafovi i druge vrste crtanja matematičkih funkcija
- Izrada logotipa, čestitki i drugih vrsta umjetničkih crteža
Pri crtanju uz pomoć  AutoCAD-a vi stvarate nešto mnogo složenije od samog crteža. Računalo može primati informacije o elementima crteža, na način koji će kasnije omogućiti njihovu laku dopunu, izmjenu ili različitu prezentaciju, sve u cilju izvlačenja maksimuma iz svake od unesenih informacija. Uz sve ovo korištenje AutoCAD-a ne podrazumijeva prethodno poznavanje elektronike niti programiranja, već je njegova upotreba prilagođena potrebama svakog korisnika.

AutoCAD - X, Y, Z koordinatni sustav

Svi crteži u AutoCAD-u su jako precizni, u većini slučajeva i precizniji nego što će Vam ikada trebati. Preciznost može doseći i do 14 znamenke iza decimalne točke. Svi objekti nacrtani na ekranu su bazirani na jednostavnom x,y koordinatnom sustavu kod 2D prikaza dok se kod 3D prikaza koordinatama x,y još pridružuje i koordinata z.
 
AutoCAD za lociranje objekata koristi točke unutar koordinatnog sustava. Početna točka nalazi se u 0,0 za 2D ili 0,0,0 u 3D crtanju.  Prva brojka 0 u oba slučaja predstavlja poziciju na osi x, druga točka predstavlja poziciju na osi y, dok treća točka koje nema kod 3D-a predstavlja poziciju na osi z.

AutoCAD sučelje

 • Application Button – unutar ovog aplikacijskog izbornika nalaze se naredbe za ispis, spremanje i ostalih alata koji nisu za crtanje.
 • Quick Access toolbar – ovaj izbornik nam omogućuje brzi pristup opcijama stvaranja novoga dokumenta, spremanje dokumenta, otvaranje postojećeg dokumenta, opciju plot za ispis i dr.
 • Filename – Naziv dokumenta na kojem se trenutno radi.
 • Search bar – Opcija za pretragu u crtanju ili dokumenata za pomoć.
  Ribbon –Ribbon (vrpca) sadrži većinu alata koje koristimo za crtanje.
 • Tabs – Oni čine Ribbon (Home, Insert, Manage, itd.), a organiziraju alate u zajedničke skupine.
 • Panels – Paneli sadržavaju grupe alata.
 • Tools – to su ikonice koje pokreću određene komande koje koristimo za crtanje, uređivanje itd.
 • Tool tip –Kada pređete mišem preko određenog alata, pojaviti će se savjet za taj alat koji daje neke informacije o njemu.
 • Drawing Space – je prostor za crtanje.
 • Command line – komandna linija je područje unutar kojeg unosimo komande. AutoCAD koristi ovu traku za davanje informacija.
 • Status bar – Omogućuje da vidimo i mijenjamo različite modove crtanja kao što su Ortho, Osnaps, Grid, Otrack, itd.